Ligplaatsen

De vereniging beheert een jachthaven in Zierikzee met 105 ligplaatsen. Het zijn de ligplaatsen tussen de palen 50 en 132, direct na de keersluis aan de westzijde van het toegangskanaal. De ligplaatsen variëren in lengte van 7 tot 18 meter.

Passanten kunnen zich melden bij binnenkomst voor het clubhuis waar door de havenmeester een box wordt toegewezen, of door vooraf telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 0111 414877 of 06-15223197. Daarna kunt u zich melden op het havenkantoor om u in te schrijven en het havengeld af te rekenen.

Passanten dienen zich aan het Havenreglement te houden. Lees hier het Verkorte Havenreglement voor passanten.

Rond de haven zijn nautische onderhoudsbedrijven aanwezig en een watersportwinkel vindt u op de Nieuwe Haven. Tevens kan op het drijvende ponton voor de watersportwinkel brandstof worden getankt.

Clubhuis

In het midden van de haven ligt het drijvende clubhuis van de vereniging. Het is in juni 2004 gebouwd als vervanger van het vorige clubhuis, dat op dezelfde plaats lag.

In april is het clubhuis dagelijks geopend vanaf 10:00. Elke dag lunch van 12 tot 13:30. Elke vrijdag en zaterdag diner van 17:30 tot 20:30.

Wilt u informeren naar een ligplaats of een tafel reserveren? Neem dan op de dag van aankomst telefonisch contact op met onze havenmeester Anouk, op telefoonnummer 0111 414 877 of 06-15223197.

Voorzieningen

Op de steigers zijn electra en tappunten aanwezig voor drinkwater. Het is toegestaan de boot af te spoelen, maar men wordt verzocht dit spaarzaam te doen.

Afval kan in de containers bij de toegangspoort in de daarvoor bestemde containers gedeponeerd worden.

Het overnachtingstarief voor passanten bedraagt € 2,10 per meter per dag, exclusief toeristenbelasting en exclusief gebruik van het sanitair.

Het elektratarief bedraagt € 0,90 per kWh. De havenmeester zal voor passanten bij aankomst het gewenste aantal kWh uren aan een stopcontact toewijzen en opladen. Afrekenen tegelijk met het havengeld, sanitairgebruik en toeristenbelasting.

Tarieven 2023
Overnachting per meter € 2,10
Gebruik sanitair, per persoon € 1,75
Toeristenbelasting, per persoon € 2,00
Elektra, per kWh € 0,63
   

 

Zierikzee

De havenstad Zierikzee heeft een rijke historie welke terug gaat naar de 10e eeuw. In 1248 werd Zierikzee door Koning Willem II stadsrechten verleend. Van de  oude historie zijn nog steeds vele overblijfselen te vinden. Een leuke stadswandeling langs de diverse historische gebouwen en musea is zeker de moeite waard.

In de omgeving is het prachtig fietsen en er zijn mogelijkheden om een fiets te huren. Meer informatie kunt u verkrijgen bij het VVV kantoor, gevestigd aan de Nieuwe Haven 7.

Zierikzee heeft een ruim winkelaanbod met grote supermarkten, zowel in het centrum als aan de rand daarvan, en diverse delicatessenwinkeltjes en boetiekjes. Op donderdag is er markt op het Havenplein.

Oosterschelde

De Oosterschelde is een getijden water met een oppervlakte van 37.000 hectare. Per getij stroomt 800 miljard liter water de Oosterschelde in of uit. De getijslag is 3,25 meter.

De Zeelandbrug verbindt Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. De brug is ruim 5 kilometer lang en heeft 52 overspanningen. Voor de recreatievaart wordt het beweegbare gedeelte eenmaal per uur bediend. Kijk voor de actuele informatie op https://www.zeeland.nl/sluizen-en-bruggen

Er leven ongeveer 125-150 zeehonden in de Oosterschelde. Tijdens laag water rusten ze op de droogvallende banken naast de geulen. Het beste zijn ze te bekijken op de Roggenplaat en de kop van de Vondelingplaat. Ook bruinvissen zwemmen in de Oosterschelde, de meeste kans om een bruinvis te spotten is bij de kop van de havendam van Zierikzee of in de buurt van een van de andere havens.